,

Roadshow Handhygiëne bij het Bravis Ziekenhuis: Een Succesvol Evenement voor Hygiëne en Infectiepreventie

Vorige week organiseerde WALO Medical de Roadshow Handhygiëne bij het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Het evenement bood zorgprofessionals praktische tips en interactieve demonstraties over handhygiëne, met als doel infectiepreventie te verbeteren. 

Tijdens de Roadshow testten de deelnemers hun kennis over hygiëne en leerden ze nieuwe methoden om infecties te voorkomen. Onze hygiëne-expert Paul Schulze wist met zijn inzichten het belang van een goede handhygiëne op een boeiende manier over te brengen.

Roadshow Bravis Bergen op Zoom Paul Schulze

"Het was geweldig om te zien hoe enthousiast en betrokken het Bravis-team was," aldus Paul Schulze. "Goede handhygiëne is essentieel voor patiëntveiligheid, en deze sessies helpen echt om dat bewustzijn te vergroten."

De betrokkenheid van het Bravis-team was indrukwekkend; het onderwerp leeft echt binnen de organisatie en dat merkten we aan de enthousiaste reacties. ????

Handschoenen: Slim én duurzaam gebruik in de zorg

Naast handhygiëne werd ook het correcte gebruik van handschoenen besproken. Enkele key points:

  • Uit onderzoek blijkt dat 10% van het handschoenengebruik in de zorg vermeden kan worden.
  • Draag handschoenen alleen wanneer nodig, zoals bij contact met lichaamsvloeistoffen of bij het bereiden van rauw voedsel.
  • Goede handhygiëne blijft cruciaal, zelfs met handschoenen aan.
  • Gebruik handschoenen per ruimte of per handeling om besmettingsrisico te minimaliseren.

Deze kennis draagt niet alleen bij aan betere hygiëne, maar ook aan duurzamere zorgpraktijken en uiteindelijk betere patiëntenzorg.

Roadshow Bravis Bergen op Zoom handschoenen

Meer weten?

Met onze Roadshow Handhygiëne helpen we zorginstellingen bij het verhogen van de bewustwording rondom hygiëne en infectiepreventie. Benieuwd hoe wij ook bij jouw organisatie een verschil kunnen maken? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Terug naar overzicht