,

Bedrijfspand schoonmaken: 4 gouden tips

Wilt u weten hoe u het beste uw bedrijfspand kunt schoonmaken? Dan vindt u op deze pagina 5 tips voor een goede bedrijfshygiëne. Ook ontdekt u dat u met het reinigen van uw bedrijfspand ziekverzuim kunt terugdringen en de kans op financiële verliezen kunt verkleinen. Benieuwd geworden? Lees dan hieronder verder. 

Bedrijfspand schoonmaken: waarom is het belangrijk? 

Iedereen weet waarom het belangrijk is om een bedrijfspand goed te reinigen. Maar wist u dat er ook enkele verrassende redenen zijn om voor grondige reiniging van uw kantoor of bedrijfspand te kiezen? U ontdekt hieronder hoe dat zit. 

1. Een schoon bedrijfspand verhoogt de productiviteit 

Een schoon en opgeruimd bedrijfspand zorgt voor een schoon en opgeruimd hoofd. Voor uw personeel betekent dit dat het een stuk prettiger werken is. Ze hoeven zich geen weg te banen door de troep, hebben geen last van smerigheid en rommel en kunnen doelgericht aan het werk. Hierdoor verhoogt de productiviteit aanzienlijk en dat ziet u in uw cijfers terug. 

Schone werkomgeving

2. Een schoon bedrijfspand vergroot het werkgeluk 

Een prettige werkplek is een belangrijk onderdeel van het werkgeluk van uw personeel. Een schoon bedrijfspand levert hier een significante bijdrage aan. Hoe beter de hygiëne op het werk is, hoe groter de kans dat werknemers zich thuis voelen. Ze weten zo immers dat er goed voor hen gezorgd wordt en dat de kwaliteit van hun werkplek serieus wordt genomen. 

3. Een schoon bedrijfspand dringt ziekteverzuim terug 

Wist u dat een aanzienlijk deel van de griep- en coronagevallen op het werk ontstaat? Op het werk is er veel contact tussen collega's onderling. Virussen en bacteriën worden hierdoor makkelijk verspreid. Zeker wanneer personeelsleden een gebrekkige handhygiëne hanteren. 

Een manier om het ziekteverzuim flink terug te dringen, is door uw pand goed schoon te houden. Hiermee worden virussen, bacteriën en bacillen tijdig verwijderd en krijgen ze geen kans om over te dragen op uw personeel. Dit geldt zeker wanneer er tijdens het reinigen goed gelet wordt op deurknoppen en oppervlakken. 

4. Een schoon bedrijfspand is een bewijs van goed werkgeverschap 

Goed werkgeverschap is bij wet verplicht. Toch is het lastig om te duiden wat dit precies betekent. Het is in elk geval zo dat onder goed werkgeverschap wordt verstaan dat de werkgever alle benodigde maatregelen neemt om het personeel te faciliteren in hun werk en hun carrière. 

Werkend bedrijfsleven

Het onderhoud en de reiniging van een bedrijfspand horen daar zeker bij. Het bedrijfspand is immers de plek waar uw personeel een groot deel van hun tijd doorbrengt. Door deze plek schoon en aangenaam te maken, voelt uw personeel zich gewaardeerd en toont u dus goed werkgeverschap. 

5. Een schoon bedrijfspand bespaart u duizenden euro's per jaar 

Het klinkt misschien vreemd, maar een schoon bedrijfspand kan u duizenden euro's per jaar besparen. Dat komt omdat u ziekteverzuim flink kunt terugdringen en dus een groot deel van uw personeel gezond kunt houden tijdens een griepgolf of coronapandemie. 

Verzuimende werknemers kosten u als werkgever veel geld en griep neemt al gauw ''een tot twee weken in beslag. Tijdens deze periode betaalt u uw personeel gewoon door. En dat niet alleen: ook de continuïteit van uw bedrijfsprocessen raakt verstoord. 

Door uw pand goed schoon te houden en ziekteverzuim terug te dringen, bespaart u daarom mogelijk vele duizenden euro's per jaar aan verzuimkosten. 

4 gouden tips om uw bedrijfspand te reinigen 

Om uw bedrijfspand te reinigen, heeft u een professioneel reinigingsplan nodig. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar gelukkig valt dat alles mee. Door de juiste maatregelen (het 5s-model) te nemen en gebruik te maken van de juiste middelen en methodes, kunt u uw bedrijfspand op verantwoorde wijze reinigen. Benieuwd hoe u dat het beste kunt aanpakken? Dan helpen de 5 tips hieronder u verder. 

1. Reinig dagelijks uw vloeren en oppervlakken 

De vloer wordt dagelijks gebruikt voor het vervoer van mensen, producten en machines. Hierdoor is de vloer zeer gevoelig voor verontreiniging. Datzelfde geldt ook voor andere oppervlakken, zoals parkeergarages, buitenwerkplaatsen en bedrijfsterreinen. 

Tennant S30 buitenterrein

Het duurzaam reinigen van uw vloer is daardoor zeer belangrijk. Dit geldt zeker wanneer u een school of zorginstelling beheert. Om uw vloeren en oppervlakken te duurzaam te reinigen, kunt u het beste gebruik maken van een reinigingsmachine. Hiermee bereikt u in korte tijd een beter én milieuvriendelijker resultaat. 

2. Automatiseer uw reinigingsplan 

Hoe meer tijd u vooraf besteedt aan het automatiseren van uw reinigingsplan, hoe minder tijd u achteraf bezig bent met het schoonmaken van uw bedrijfspand. Automatiseren kan op twee manieren. Allereerst automatiseert u uw reinigingsplan door een reinigingsschema op te stellen waarin precies staat wie wat doet, welke materialen en middelen hiervoor nodig zijn en welk resultaat er wordt gewenst. 

De tweede vorm van automatiseren is het aanschaffen van reinigingsmachines om het reinigen van uw vloeren te versnellen. Hiermee bespaart u wekelijks vele uren en geeft u uw facilitaire team de kans om efficiënt en ergonomisch te werken. 

3. Kies voor duurzame reiniging 

Duurzaam schoonmaken wordt steeds belangrijker. Het is goed voor het milieu, toekomstbestendig en voldoet aan de steeds strenger wordende normen voor het gebruik van reinigingsmiddelen en chemische samenstellingen. 

Tennant T350 en T17

Met een reinigingsmachine van WALO kunt u zelfs de meest vervuilde vloeren en oppervlakken reinigen met gebruik van enkel water. Zeep of andere reinigingsmiddelen zijn hier niet langer voor nodig. Dit is te danken aan de speciale ec-H2O technologie van Tennant. 

4. Stel een reinigingsplan op met behulp van WALO 

Wilt u zeker weten dat u over een verantwoord reinigingsplan beschikt? En wilt u dit plan zo duurzaam en efficiënt mogelijk maken? Ga dan vrijblijvend in gesprek met WALO en ontdek de mogelijkheden van een op maat gemaakt reinigingsplan. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}