,

Bespaar tot 45% op waterverbruik in uw zorginstelling

Water besparen wordt voor zorginstellingen steeds belangrijker. Er zijn heel wat manieren om dit te bereiken, maar de eenvoudigste oplossing is de keuze van de juiste zeep in de wasruimte. Door gebruik te maken van schuimzeep bespaart u op water, chemicaliën en verpakkingsafval. Lees hieronder welke voordelen dat oplevert voor uw organisatie. 

Bespaar tot 45% waterverbruik met schuimzeep 

Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat er met Oxybac® FOAM Wash-schuimzeep maar liefst 16% minder water wordt verspild dan met vloeibare zeep. Deze besparing kan zelfs oplopen tot 45% wanneer er handwastechnieken voor schuimzeep worden toegepast.

Een voorbeel van zo'n handwastechniek is het stappenplan:

stappenplan handwastechniek

Bespaar jaarlijks tot 56.000 liter water per 100 werknemers 

Door schuimzeep te gebruiken kan er voor elke 100 werknemers een jaarlijkse waterbesparing van maximaal 56.000 liter worden behaald. Omdat er in Nederlandse ziekenhuizen meestal warm water wordt gebruikt, valt er ook flinke besparing te behalen in energieverbruik en Co2-uitstoot. 

Bespaar tot maar liefst 75% op verpakkingsafval 

Omdat schuimzeep meer handwassingen van dezelfde verpakking levert in vergelijking met lotionzeep, hoeft het product minder vaak te worden vervangen. Hiermee bespaart u tijd en geld op de inkoop en vermindert u de hoeveelheid verpakkingsafval met maar liefst 75%. 

Minimale verspilling, maximale effectiviteit 

Schuimzeep kan achtmaal beter worden verdeeld dan lotionzeep, terwijl de effectiviteit gelijk blijft. De handen worden dus net zo schoon, maar er is veel minder verspilling. Uit een wetenschappelijk studie blijkt dat het reinigingsvermogen tussen een 0.7 ml shotgrootte van Oxybac® FOAM Wash-schuimzeep gelijk staat aan de werking van een 1.1 shotgrootte ml lotionzeep. 

Handen reinigen zonder schadelijke chemicaliën 

Met schuimzeep bespaart u niet alleen water, maar voorkomt u ook het gebruik van schadelijke chemicaliën om de zeep te verdikken. De schuimzeep is biologisch afbreekbaar en vormt geen onnodige belasting voor het milieu.

schuimzeep biologisch afbreekbaar 

Verduurzaam uw zorginstelling met Oxybac® FOAM Wash 

Door uw lotionzeep te vervangen door Oxybac® FOAM Wash, bespaart u geld, tijd, energie, water, afval en chemicaliën. Hiermee komt uw zorginstelling wederom een stap dichter bij een groene toekomst. Dat levert voordeel op voor uw organisatie én voor het milieu. 

Oxybac® FOAM Wash voldoet aan alle biocide-eisen voor gebruik in de medische sector. Het is duurzaam, milieuvriendelijk, effectief en waterbesparend. Dankzij versneld waterperoxide® kan tot 99.999% van veelvoorkomende bacteriën en tot 99.99% van veel voorkomende gisten en virussen worden gedood. 

Meer weten over deze innovatieve schuimzeep? Neem dan middels onderstaand formulier contact op voor meer informatie of bekijk ons productoverzicht. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}