,

Vloeronderhoud in 3 simpele stappen

Door uw vloer goed te onderhouden, gaat deze langer mee, blijft deze langer mooi en verzekert u zich van een goede bedrijfshygiëne. Maar welke stappen zijn er nodig voor goed vloeronderhoud? En hoe houdt u uw vloer schoon en beschermt u deze? Op deze pagina vindt u een antwoord op al uw vragen over dit onderwerp. 

Waarom is vloeronderhoud belangrijk voor uw bedrijf? 

Vloeren zijn er in alle soorten en maten. Ook bij bedrijven. Denk daarbij aan vloeren in ziekenhuizen, scholen, beurshallen, parkeergarages, bedrijfsruimtes, kantoren, garagevloeren, winkels, showrooms en industriële of logistieke werkplaatsen. Voor al deze locaties geldt dat vloeronderhoud van groot belang is. 

Tennant T12 ziekenhuis

Het onderhouden van uw vloer levert u diverse voordelen op. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste redenen om uw vloer goed te reinigen en te onderhouden. 

  • Vloeronderhoud verlengt de levensduur van uw vloer
  • Vloeronderhoud zorgt voor en schone en hygiënische werkplek
  • Vloeronderhoud voorkomt de verspreiding van bacteriën, virussen en vuil
  • Vloeronderhoud leidt tot meer werkplezier onder uw personeel
  • Vloeronderhoud verhoogt de productiviteit binnen uw bedrijf
  • Vloeronderhoud voorkomt bedrijfsongelukken

Zoals u kunt lezen, is het onderhouden van een vloer erg belangrijk. Dat geldt voor betonnen vloeren, gietvloeren, houten vloeren, pvc-vloeren, vinylvloeren, tapijtvloeren, fabrieksvloeren, laminaatvloeren en gecoate vloeren. Kortom: voor alle denkbare vloeren in alle denkbare sectoren. 

Vloeronderhoud in 3 eenvoudige stappen 

Vloeronderhoud is niet ingewikkeld, maar vergt wel de nodige vakkennis. Om uw vloer goed te onderhouden, raden we u daarom aan om dit in drie stappen te doen. Hieronder ontdekt u welke stappen dit zijn.

1. Ontwikkel een op maat gemaakt reinigingsplan

Om uw vloer te onderhouden, start u altijd eerst met het opstellen van een reinigingsplan. Een reinigingsplan is een op maat gemaakt plan waarmee de facilitaire dienst van uw bedrijf de ruimtes, vloeren en oppervlakken reinigt. Ook is in het reinigingsplan opgenomen hoe werknemers hygiënisch kunnen werken en hoe ze de overdracht van bacteriën, bacillen en virussen kunnen terugdringen. 

hygiëneplan opstellen

Een reinigingsplan biedt, kortom, een overzicht van wat er in uw bedrijf gereinigd moet worden, wie daarvoor verantwoordelijk is en welke materialen, middelen en machines daarvoor nodig zijn. Het onderhouden van uw vloer speelt een essentiële rol in het ontwikkelen van uw reinigingsplan. Dat komt omdat er via voetstappen en andere bewegingen veel vuil wordt verspreid. 

Dit tast uw vloer aan en maakt uw werkplek onhygiënisch en mogelijk ook onveilig. Zo kunnen personeelsleden uitglijden wanneer ze op een vloer werken die niet goed is onderhouden. Dit kan leiden tot letsel en soms zelfs langdurige ziekteverzuim als gevolg hiervan. 

Voor het opstellen van een reinigingsplan, kunt u het beste eerst inventariseren hoe uw reinigingswerkzaamheden er nu uitzien. Dit kan aan de hand van een audit en inventarisatie. WALO helpt u daar graag bij verder. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen.

2. Reinig uw vloer (dagelijks) met een professionele reinigingsmachine

Bent u verantwoordelijk voor de vloer van een ziekenhuis, school, garage, showroom, winkel, productieruimte, opslagplaats of een andere locatie? Dan weet u hoe belangrijk is om uw vloer dagelijks te reinigen. Hiermee voorkomt u dat er vlekken, vuil en beschadigingen ontstaan. Ook voorkomt u dat de vloer onhygiënisch wordt en er lelijk uit gaat zien. 

Veel bedrijven reinigen hun vloer dagelijks, maar de ervaring leert dat hier vaak de verkeerde middelen, machines en methodes voor worden toegepast. Om te voorkomen dat u veel tijd kwijt bent aan een reinigingsmethode die weinig resultaat oplevert, raden we u daarom aan om gebruik te maken van een reinigingsmachine 

Tennant T16 ziekenhuis

Dit kan een opzit-schrobzuigmachine of een achterloop-schrobzuigmachine zijn. Ook kunt u gebruik maken van een veegmachine. Welke keuze u maakt, is afhankelijk van het type vloer dat u heeft en van de omvang en reinigingsfrequentie daarvan. 

Door gebruik te maken van een professionele reinigingsmachine, heeft u geen zeep of andere schoonmaakmiddelen meer nodig om de vloer te reinigen. Dankzij unieke ec-H2O-technologie is het namelijk mogelijk om zelfs de meest vervuilde vloeren te reinigen met enkel water. Ook wanneer u last heeft van bandensporen op uw vloer. 

Dit biedt u niet alleen voordelen op het gebied van milieu en duurzaamheid, maar ook op het gebied van ergonomie. Een reinigingsmachine zorgt er namelijk voor dat u in zeer korte tijd grote ruimtes kunt reinigen en dat daarvoor geen zware fysieke inspanning meer nodig is. U reinigt dus meer oppervlak in minder tijd, waardoor u kosten bespaart. Wanneer u de voordelen op het gebied van duurzaamheid en ergonomie daarbij optelt, is vloeronderhoud middels een reinigingsmachine de enige goede keus. 

Bekijk onze reinigingsmachines

 

3. Laat uw vloer regelmatig coaten voor extra bescherming

Coating is niet voor elke vloer noodzakelijk, maar de ervaring leert dat veel vloeren hier wel profijt van hebben. Door uw vloer om de zoveel weken of maanden te coaten of te schuren en polijsten, voorziet u deze van een beschermlaag. Hierdoor voorkomt u beschadigingen en voorkomt u tevens dat uw vloer lelijk wordt. 

Om uw vloer te coaten, maakt u gebruik van een speciale coatingmachine. Deze machines zijn eenvoudig in bediening en leveren u een strakke, glanzende en goed beschermde vloer op. Ook het coaten van uw vloer kunt u opnemen in uw professionele reinigingsplan. 

Tennant 1610 ziekenhuis

Heeft u een tapijtvloer? Dan is coating uiteraard niet mogelijk. In dat geval kunt u beter gebruik maken van een tapijtreiniger. WALO levert diverse tapijtreinigingsmachine die elk een duurzaam en snel resultaat opleveren. 

Advies nodig over vloeronderhoud? WALO helpt u verder 

Wilt u een reinigingsplan opstellen voor het onderhouden van uw vloer? En wilt u meer weten over het gebruik van een professionele reinigingsmachine zodat u ergonomischer werkt, meer tijd bespaart en een duurzamer resultaat behaalt? Dan gaat WALO graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Wij hebben meer dan dertig jaar ervaring in hygiëne en reiniging en behoren tot de beste hygiëne- en reinigingsadviseurs van de Benelux. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}