,

Stenen vloer reinigen? Lees hier onze tips

Heeft u een stenen vloer in uw bedrijf en wilt u deze graag reinigen? Dan vraagt u zich ongetwijfeld af wat de beste manier is om dit te doen. Het reinigen van uw stenen vloer is een belangrijk onderdeel van een goede bedrijfshygiëne. Ook voorkomt het bedrijfsongelukken en houdt u uw vloer langer intact. Lees op deze pagina alles over reinigen van uw stenen vloer.

Stenen vloer reinigen: waarom is het belangrijk? 

Het reinigen van een stenen vloer is om meerdere redenen belangrijk. Niet alleen het uiterlijk van de vloer speelt daarin een rol. Het schoonmaken van uw stenen vloer zorgt er namelijk ook voor dat de kans op bedrijfsongelukken afneemt en dat de verspreiding van vuil en bacteriën sterk afneemt. Dit leidt al met al tot een veiligere werkplek. 

Stenen vloer schoonmaken in 2 simpele stappen 

Het schoonmaken van uw stenen vloer bestaat uit meerdere stappen. Hieronder staat uitgelegd om welke stappen dit gaat en hoe u deze het beste kunt uitvoeren. 

1. Ontwikkel een professioneel reinigingsplan 

Wilt u de hygiëne binnen uw bedrijf verbeteren? En is het reinigen van uw vloeren daar onderdeel van? Dan raden wij u aan om eerst vanuit vogelvluchtperspectief te kijken naar de manier waarop u uw bedrijf op dit moment reinigt. Heeft u hier een goed schoonmaakschema voor? Werken hier de juiste mensen aan? En beschikt u over de juiste middelen en machines om het reinigingsproces te versnellen en efficiënter in te richten? 

stenen vloer reinigen

Om zeker te weten dat u uw bedrijf op de juiste manier reinigt, kunt u niet zonder professioneel reinigingsplan. Hierin staat beschreven wat er wanneer gereinigd moet worden, wie daaraan werkt en welke middelen, materialen en machines hiervoor nodig zijn. Denk daarbij aan reinigingsmiddelen, maar ook aan schoonmaakmachines voor uw vloeren en oppervlakken. 

Voordat u een reinigingsplan opstelt, is het raadzaam eerst een audit en inventarisatie te verrichten. Hiermee brengt u in kaart wat u al goed doet en waar nog verbetering mogelijk is. Op basis daarvan kan vervolgens een op maakt gemaakt reinigingsplan worden opgesteld. WALO helpt u hier graag bij. 

2. Reinig uw stenen vloer met een schrobzuigmachine 

Een stenen vloer wordt pas écht goed schoon wanneer u gebruik maakt van de reinigings- en zuigkracht van een schrobzuigmachine. Deze machines zijn voorzien van speciale ec-H2O-technologie, waardoor er geen schoonmaakmiddelen of chemische substanties meer nodig zijn om uw vloer schoon te krijgen. Enkel het gebruik van water is genoeg. 

Schrobmachine duurzaam reinigen

Afhankelijk van de omvang van uw vloer en de mate van vuil waarmee u te maken krijgt, kunt u kiezen voor een achterloop-schrobzuigmachine of opzit-schrobzuigmachine. Veel van deze machines zijn volledig elektrisch en zijn zeer lang te gebruiken op één acculading. 

Een schrobzuigmachine leidt ertoe dat u uw stenen vloer sneller reinigt en dat u hier een efficiënter resultaat mee behaald. Ook werkt u hierdoor ergonomisch. Er is namelijk geen zware fysieke arbeid meer nodig om uw vloer te reinigen. U kiest kortom voor een duurzame, ergonomische, efficiënte én goedkope optie. 

Advies nodig over het reinigen van uw stenen vloer? 

Heeft u advies nodig over het reinigen van uw stenen vloer? Of wilt u hulp bij het opstellen van een professioneel reinigingsplan? Dan denkt WALO graag met u mee over de mogelijkheden. Wist u bijvoorbeeld dat een schone werkplek het aantal ziekmeldingen per jaar enorm kan verminderen en dat u hier duizenden euro's mee bespaart? We vertellen u er graag meer over tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}