,

Industrieel reinigen: 4 gouden tips van WALO

Wilt u uw bedrijfspand, winkel, werkplaats of magazijn industrieel reinigen? Dan maakt u een verstandige keus. De hygiëne van uw werkomgeving is anno vandaag belangrijker dan ooit. Voor uzelf, maar ook voor uw collega’s. WALO is al ruim dertig jaar hét reinigings- en adviescentrum van Nederland en geeft u 4 gouden tips voor industriële reiniging.

Tip 1. Stel een duurzaam industrieel reinigingsplan op

Om uw werkplaats opgeruimd en hygiënisch te houden, begint u altijd met het opstellen van een reinigingsplan. Met zo’n reinigingsplan professionaliseert u uw industriële reiniging. Het resultaat: een schone, hygiënische en verantwoorde werkomgeving voor iedereen. In het reinigingsplan noteert u onder andere de volgende zaken:

  • Wat er gereinigd moet worden
  • Hoe vaak dit moet gebeuren
  • Wie deze schoonmaakklus zal uitvoeren
  • Welke machines, middelen en materialen hiervoor nodig zijn

Om zeker te weten dat u hierin de juiste keuzes maakt, raden wij u van harte aan om ook de tips te lezen die hieronder staan genoteerd.

Tip 2. Kies voor reinigen zonder chemische middelen

Bij traditionele industriële reiniging wordt vaak gebruik gemaakt van vervuilende, chemische schoonmaakmiddelen. Deze reinigen weliswaar zeer effectief, maar zijn belastend voor het milieu en daardoor vaak ook voor uw vloeren. Wij raden u daarom aan om voor een duurzaam alternatief te kiezen.

milieuvriendelijk

Er zijn vandaag de dag diverse reinigingsmachines op de markt die (vrijwel) uitsluitend water gebruiken om te reinigen. Dit werkt zelfs bij zeer vervuilde oppervlakken. Ook zijn er duurzame reinigingsmiddelen op de markt waaraan geen onnodige chemische stoffen zijn toegevoegd.

Tip 3. Maak gebruik van een professionele reinigingsmachine

Wilt u uw werkomgeving op efficiënte en snelle wijze industrieel reinigen? Dan raden wij u aan om gebruik te maken van een professionele reinigingsmachine. Afhankelijk van de omvang van uw werkomgeving, kunt u kiezen voor een achterloop-schrobzuigmachine, een opzit-schrobzuigmachine of een veeg-schrobzuigmachine.

De beste machines voor kleine omgevingen

Deze industriële reinigingsmachines zijn uitermate geschikt voor winkels, kleine magazijnen, hotels en kantoorpanden. Ook supermarkten, bouwmarkten, ziekenhuizen en scholen maken hier graag gebruik van. U kunt deze duurzame machines kopen, maar ook huren. Uiteraard wordt u dan door ons voorzien van een uitgebreide demo.

tennant t291

 

Bekijk achterloop-schrobzuigmachines

De beste machines voor middelgrote omgevingen

Wilt u industrieel reinigen in een groot magazijn, beurshal of soortgelijke plek? Dan kunt u het beste kiezen voor een opzit-schrobzuigmachine. Deze machines zijn duurzaam, eenvoudig te bedienen en beschikbaar om te huren én te kopen. Dit alles uiteraard inclusief een uitgebreide demo.

tennant t12

 

Bekijk opzit-schrobzuigmachines

De beste machines voor grote omgevingen

Vliegvelden, havens, parkeergarages en industrieterreinen hebben vaak niet genoeg aan een normale opzit- of achterloopmachine. Zij maken daarom gebruik van veeg-schrobzuigmachines of zeer robuuste opzit-schrobzuigmachines voor hun industriële reiniging. Deze machines kunt u bij WALO zowel kopen als huren, uiteraard inclusief een uitgebreide demo.

tennant m30

 

Bekijk veeg-schrobzuigmachines

Tip 4. Vraag WALO om kosteloos reinigingsadvies

Wilt u zeker weten dat uw industriële reiniging op het hoogste niveau plaatsvindt? En wilt u met behulp van een ervaren professional een reinigingsplan opstellen voor uw bedrijf? Vraag WALO dan gerust om kosteloos advies. Wij hebben meer dan dertig jaar ervaring in de hygiëne- en reinigingsbranche en kunnen u alles vertellen over industriële reiniging.

Vraag in het onderstaande formulier uw adviesgesprek aan.

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}