,

Garagevloer schoonmaken? Dit is de beste methode

Wilt u uw garagevloer schoonmaken? Het reinigen van een betonvloer is een intensieve klus. Gelukkig zijn er voldoende manieren om deze klus snel en efficiënt te klaren. In dit artikel legt WALO u uit welke stappen u moet nemen voor een schone garagevloer. 

Garagevloer schoonmaken: welke toplaag heeft uw vloer? 

Garagevloeren kunnen verschillende toplagen hebben. De meeste vloeren zijn van gevlinderd beton. Maar het komt ook voor dat de vloer voorzien is van epoxy of componentencoating. De manier waarop u uw garagevloer reinigt, hangt dus af van de toplaag die u op uw betonvloer heeft.  

Tennant T600

Zo wordt voor het schoonmaken van een betonvloer vaak een schrobmachine gebruikt die met water reinigt (eventueel in aanvulling met zeep). Voor garagevloeren die gemaakt zijn van straatklinkers, is een droge reiniging met een veegzuigmachine echter een betere keuze. Hiermee wordt het losse vuil verwijderd en wordt het stof vervolgens afgezogen in de stoffilter. 

Ontdek welke reinigingsmachine uw toplaag nodig heeft 

Bij WALO maken we voor het reinigen van garagevloeren gebruik van een reinigingsmachine die het beste bij de toplaag past. U kunt een dergelijke machine eenvoudig bij ons huren, zowel voor de lange als de korte termijn.  

Heeft u een garagevloer die wekelijks of misschien zelfs dagelijks moet worden gereinigd? Bijvoorbeeld omdat u de garage zakelijk gebruikt? Dan is het ook een optie een schrobmachine of veegmachine bij ons te kopen. Dit kan een nieuwe machine zijn, maar ook een gebruikte machine. 

Hoe schoon wordt uw garagevloer na reiniging? 

Machinereiniging is de beste en meest intensieve reinigingsvorm voor uw garagevloer. Toch is het niet te garanderen dat uw vloer na het schoonmaken weer volledig als nieuw is. Zo blijven bandensporen vaak “ingebrand” in het vloeroppervlak (hoewel deze vaak wel grotendeels te verwijderen zijn). Het komt ook regelmatig voor dat bepaalde oliën en vloeistoffen zodanig in het beton zijn getrokken, dat deze nooit helemaal weggaan.  

garagevloer olievlek

Om te voorkomen dat deze blijvende schade toeneemt, is het belangrijk om de vloer regelmatig schoon te maken, liefst elke dag. Hierdoor weet u zeker dat vuil en vlekken geen kans krijgen om zich blijvend in het beton of het steen te nestelen. Bent u benieuwd volgens welk reinigingsplan u uw garagevloer het beste kunt reinigen? Vraag WALO dan om vrijblijvend en kosteloos advies. Wij helpen u graag verder. Dan doen we met tientallen jaren vakmanschap in hygiëne en reiniging. 

Vraag via onderstaand fomulier om vrijblijvend advies.

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}