,

Borstels of pads gebruiken voor uw schrobmachine

Schrobzuigmachines zijn te onderverdelen in twee typen: cilindrisch en disk. Een cilindrische machine beschikt over een zogenaamde cilindrische borstel. Een diskmachine beschikt over borstels of pads. Veel facilitair managers vragen zich af wanneer u bij een diskmachine het beste borstels kunt gebruiken en wanneer u beter kunt kiezen voor pads. In dit artikel bieden wij u hier een uitgebreid antwoord op. 

Kiezen voor borstels of pads: een uitleg 

Of u voor borstels of voor pads kiest, hangt af van twee factoren: de mate van vervuiling en het type vloer. Hieronder vindt u een overzicht van welke keuze u het beste kunt maken op basis van het type vloer dat u wilt reinigen. 

Ruwe vloer of grove coating 

Wat erg belangrijk is om te weten, is dat u geen gebruik kunt maken van pads wanneer u een ruwe vloer of vloer met grove coating wilt reinigen. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de vloeren van parkeergarages. De reden dat u hiervoor geen pads kunt gebruiken, is omdat deze defect raken omdat ze blijven hangen in de coating. 

Tennant borstel

Wilt u een ruwe vloer of grove coating reinigen, kies dan voor een zachte nylonborstel. Dankzij de zachte haartjes van dit type borstel, dringt de reinigingsmachine makkelijker door in de diepere delen van de vloer. Hierdoor behaalt u een beter reinigingsresultaat. 

Betonvloer (glad, gevlinderd of gecoat) 

Wilt u een gladde, gevlinderde of gecoate betonvloer reinigen, dan kunt u het beste kiezen voor pads. U kunt in dit geval het beste kiezen voor medium harde pads. Deze voorkomen krassen op het vloeroppervlak. Het is af te raden voor softe pads te kiezen, omdat deze onvoldoende reinigen. Tegelijkertijd zijn harde pads ook af te raden, omdat deze de vloer kunnen beschadigen. 

Tennant pads

Wat is het verschil tussen borstels en pads? 

Het belangrijkste verschil tussen borstels en pads, is dat pads krachtiger zijn. Deze zijn namelijk echt bedoeld voor schrobwerk. In veel gevallen kunt u met een borstel een prima resultaat bereiken, maar soms is de vervuiling op de vloer zo groot dat u genoodzaakt bent voor pads te kiezen. U kunt pads vergelijken met een schuurspons, als het ware. Een schuurspons is over het algemeen sterker dan een borstel. Blijf er wel goed op letten dat het type vloer dat u wilt reinigen wel echt geschikt is voor pads. Doet u dit niet, dan loopt u het risico de vloer te beschadigen. 

Bestel uw borstels of pads bij WALO 

Heeft u borstels of pads nodig voor uw reinigingsmachine? Dan kunt u bij WALO terecht voor een compleet assortiment aan borstels en pads van Tennant. Deze zijn geschikt voor Tennant reinigingsmachines. U kunt deze onderdelen op de website aanvragen. 
 

Advies nodig over vloerreiniging? Wij helpen u graag verder 

mock-up

WALO heeft tientallen jaren ervaring in vloerreiniging. Wij helpen u dan ook graag verder wanneer u advies nodig heeft over het reinigen van uw oppervlakken. Samen met u kijken we naar uw reinigingsplan en bepalen welke keuzes u het beste kunt maken. 

Vraag via onderstaand formulier een vrijblijvend gesprek aan.

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}