,

De #1 methode om bandensporen te verwijderen

Rubberen bandensporen zijn een bekend probleem in parkeergarages, bedrijfshallen, magazijnen en op- en overslagplaatsen. Het is niet eenvoudig om deze bandensporen te verwijderen, zeker niet wanneer je dit met de hand wilt doen. Gelukkig zijn er enkele tips die u helpen om de bandensporen op uw bedrijfsterrein snel en efficiënt te verwijderen. 

Hoe ontstaan rubberen bandensporen? 

Rubberen bandensporen ontstaan door de banden van auto's, heftrucks of vrachtwagens. Meestal gebeurt dit wanneer het voertuig in kwestie een bocht maakt. Het rubber wordt dan in de vloer gewrongen en is achteraf lastig te verwijderen. Ook een voertuig dat vanuit stilstaande positie de wielen draait, kan een rubberen bandenspoor achterlaten. 

heftruck magazijn

Waarom is het verwijderen van bandensporen belangrijk? 

Rubberstrepen zijn niet per se schadelijk voor de vloer, maar het ziet er wel onverzorgd uit. Zeker wanneer u een bedrijfsruimte beheert waar veel klanten of andere gasten komen. Het verwijderen van rubberen bandensporen is daarnaast belangrijk omdat een bandenspoor mogelijk de aanwijzingen op de vloer slecht zichtbaar of zelfs onleesbaar maakt. 

Hoe voorkomt u rubberen bandensporen in de toekomst? 

Het is lastig om rubberen bandensporen te voorkomen. De beste tip die wij u kunnen geven, is door uw bedrijfsvoertuigen uit te rusten met non-marking banden. Deze banden hebben een lichte kleur en laten nauwelijks sporen achter. Qua kwaliteit zijn deze non-marking banden identiek aan reguliere banden. Daar levert u dus niets op in. 

non-marking banden

Hoe verwijdert u bandensporen van een vloer? 

De beste manier om bandensporen te verwijderen is door gebruik te maken van een professionele reinigingsmachine. Nadat de vloer van een laagje water is voorzien, worden de borstels van de reinigingsmachine over de rubberen bandensporen geplaatst. Deze borstels oefenen druk uit op de vloer en creëren een wrijvende beweging waardoor de rubberen strepen snel en efficiënt worden verwijderd. 

schrobzuigmachines

Veel magazijnen, opslagplaatsen en parkeergarages huren zo'n reinigingsmachine of hebben er zelfs eentje op voorraad. Heeft u op dit moment geen reinigingsmachine in uw bezit? En kunt u dit goed gebruiken, omdat u regelmatig last heeft van rubberen bandensporen? Dan kunt u een reinigingsmachine leasen via onze verhuurpagina. Ook kunt u er tevens voor kiezen er eentje te kopen. Dat kan een gebruikte machine zijn, maar ook een nieuwe machine. 

Advies nodig voor uw bedrijfshal of parkeergarage? 

WALO levert al tientallen jaren reinigingsmachines voor bedrijfshallen, garages en andere bedrijfslocaties. Ook geven wij u graag advies over het reinigingsplan van uw bedrijf.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op. 

{{ errors.first("form1.field_1") }}
{{ errors.first("form1.field_3") }}
{{ errors.first("form1.field_2") }}
{{ errors.first("form1.privacy") }}