,

Schrobmachine kopen

Wilt u een schrobzuigmachine kopen? Dan is het belangrijk dat u een keuze maakt die past bij uw reinigingsplan. Voor welke schrobzuigmachine u kiest, hangt namelijk af van de ruimte die u wenst te reinigen, de vierkante meters daarvan en uw wensen op het gebied van duurzaamheid. 

Categorieën binnen schrobmachine kopen? bekijk ons aanbod

25 producten in schrobmachine kopen? bekijk ons aanbod
Filter Sluiten

Wat is een schrobzuigmachine? 

Een schrobzuigmachine wordt gebruikt voor het snel en efficiënt reinigen van grote vloeroppervlaktes. In de meeste gevallen wordt de schrobzuigmachine ingezet door bedrijven en organisaties die dagelijks belast zijn met de reiniging van hun vloeren. Dit kan gaan om industriële vloeren, maar ook om vloeroppervlaktes in de detailhandel, de hotelsector of de zorg. 

schrobzuigmachine vloer schoonmaken

Hoe werkt een schrobzuigmachine? 

Wat de schrobzuigmachine zo effectief maakt, is dat hij niet alleen de vloer schrobt, maar meteen het vuile water opzuigt en opslaat in een reservoir. Dit zorgt ervoor dat de gereinigde vloer na afloop zo goed als droog is. Voor veel schrobzuigmachines geldt dat zij zijn uitgerust met een waterstofzuiger en een waterslang/spuitpistool op een haspel. 

Duurzaam reinigen dankzij Ec-H2O NanoClean-technologie 

De schrobzuigmachines van WALO zijn van het hoogwaardige merk Tennant en beschikken veelal over een duurzame technologie genaamd ec-H2O NanoClean. Dankzij deze reinigingstechnologie is het mogelijk uw vloer te schrobben zonder het gebruik van zeep. Ook gebruiken de Tennant-machines die met deze functie zijn uitgerust, beduidend minder water. U beschikt daardoor over een zeer duurzame en milieuvriendelijke reinigingsoplossing. De vloer wordt tevens stroever, wat goed is voor de veiligheid.

ec-h2o nanoclean technologie

Andere voordelen van deze ec-H2O NanoClean-technologie: 

 • Water wordt elektrisch geladen in een vernieuwende schoonmaakoplossing. Dit gebeurt middels geïntegreerde microscopische nanobelletjes die de schoonmaakefficiëntie bevorderen.
 • Dankzij deze unieke schoonmaaktechnologie worden u vloeren snel en efficiënt gereinigd en bespaart u geld op zeep en andere reinigingsmiddelen.
 • Met deze schoonmaakoplossing wordt het milieu veel minder verontreinigd dan wanneer u gebruikt maakt van de chemicaliën die in reinigingsmiddelen zitten.

Welke types schrobzuigmachines zijn er? 

Er zijn twee soorten schrobzuigmachines die wij in ons assortiment hebben: de opzit-schrobzuigmachine en de achterloop-schrobzuigmachine. Beide hebben een andere besturing en een andere functionaliteit, waarover u hieronder meer kunt lezen. 

twee soorten schrobzuigmachines

Opzit-schrobzuigmachines 

De opzit-schrobmachine is een professionele schrobmachine waarbij de bestuurder op het voertuig kan zitten en deze kan besturen met pedalen en een stuur. De besturing van een schrobzuigmachine is toegankelijk en eenvoudig, maar vergt wel enige training. Wanneer we spreken van een opzit-schrobzuigmachine, gaat dit over een machine die bedoeld is voor de reiniging van grote ruimtes, zoals beursvloeren, winkelcentra en parkeergarages, ziekenhuizen en vliegvelden. 

Achterloop-schrobzuigmachines 

De achterloop-schrobmachine is de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote ruimtes. Denk aan een hotellobby, middelbare school, sportschool, winkelruimte, ziekenhuisgang en supermarkt. Zoals de naam al zegt, is de achterloop-schrobmachine een kleine schrobmachine waar je niet op kunt zitten, maar waar je als bestuurder achter loopt. Je kunt dit qua besturing vergelijken met een handgrasmaaier, al is de functionaliteit natuurlijk heel anders. 

Wat zijn de voordelen van een schrobzuigmachine? 

Bij WALO werken we met schrobzuigmachines van het merk Tennant. Deze fabrikant wordt ook wel “de Mercedes onder de reinigingsmachines” genoemd omdat de machines duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit zijn. Wilt u weten wat de voordelen zijn van een schrobzuigmachine? Dan leggen wij u dat graag uit: 

 • De schrobzuigmachines van Tennant schrobben niet alleen uw vloer, maar zuigen ook meteen het vuile water op.
 • De schrobzuigmachines van Tennant beschikt over duurzame technologie waarbij geen zeep en weinig water nodig is.
 • De schrobzuigmachines van Tennant zijn eenvoudig in gebruik en reinigen zeer grote oppervlaktes in weinig tijd.
 • De schrobzuigmachines van Tennant zijn zeer wendbaar en daardoor geschikt voor zowel grote als kleine ruimtes.
 • De schrobzuigmachines van Tennant zijn zeer robuust opgebouwd, waardoor de levensduur wordt verlengd en de storingsgevoeligheid een stuk lager is.

Welke borstel past bij uw vloer: disk of schijf? 

De opzit- of achterloop-schrobzuigmachines van Tennant beschikken, afhankelijk van het model, over cilindrische borstels en schijfborstels. Die laatste wordt ook wel een diskborstel genoemd. Tennant ontwikkelt deze borstels met precisie en visie en heeft als kroon op haar werk de Tennant True-borstellijn uitgebracht. Dit mag gezien worden als een heus kwaliteitskeurmerk van borstels die speciaal voor Tennant-machines zijn ontwikkeld.  Het doel: het optimaliseren en verduurzamen van uw reinigingsplan. 

Hieronder leggen we uit wat de voordelen zijn van de officiële Tennant-schijfborstels en Tennant-cilindrische borstels: 

cilindrische borstels en schijfborstel

Wat is een schijfborstel of diskborstel? 

Een Tennant-schijfborstel is hoofdzakelijk te herkennen aan twee kenmerken: het schijfvormige uiterlijk van de borstel en de afvoergaten in het midden van de schijf. Die gaten zijn bedoeld voor een goede afvoer van water en reinigingsmiddel. Hierdoor stromen vloeistoffen rechtstreeks naar het vloeroppervlak. Dit voorkomt verstopping en maximaliseert het reinigingsresultaat. 

De voordelen van een Tennant True-schijfborstel 

Het grootste voordeel van een Tennant-schijfborstel met afvoergaten is dat u geen schoonmaakmiddel verspild. Maar er zijn meer voordelen. Zo wordt de slijtagedruk op de aandrijvingsplug geminimaliseerd. De afvoergaten voorkomen namelijk dat gruis en vuil zich ophopen tussen de aandrijvingsplug en de borsteladapter.  

Veel andere schijfborstels bieden deze voordelen niet of in mindere mate. Daardoor raken de afvoergaten verstopt, waardoor de reinigingsresultaten verslechteren en er meer onderhoud nodig is. Het is daarom raadzaam bij het gebruik van een Tennant-machine altijd de officiële Tennant-borstels te gebruiken. 

Bij een zogenaamde diskmachine is er de mogelijkheid te variëren met verschillende borstels, net als bij een cilindrische machine. Er is echter ook de mogelijkheid om te werken met PADS, wat er voor zorgt dat de reinigingsgraad nog verder verhoogd kan worden. Daarnaast kan een diskmachine meer druk op de vloer overbrengen. Hierdoor ontstaat er een nog beter reinigingsresultaat. 


Wat is een cilindrische borstel? 

Een cilindrische borstel heeft uitstekende borstelharen naar de buitenkant en is hoofdzakelijk bedoeld om effectief te vegen en schrobben. De cilindrische borstels van Tennant zijn gemaakt volgens strenge industrienormen voor rechtheid, rondheid, wanddikte, pasvorm en evenwichtige functionaliteit. 

De voordelen van een Tennant True-cilindrische borstel 

De voordelen van de cilindrische borstels van Tennant zijn veelzijdig. De rechte, ronde buis van de borstels zorgt bijvoorbeeld voor minder trilling en lawaai. Ook is de borstel eenvoudig in te stellen en te monteren. Dankzij het nauwkeurige uitsteekproces weet de Tennant True-borstel uw schoonmaakresultaat bovendien te verbeteren. Een ander voordeel is de verankering van de borstelkwast. Doordat de borstelharen stevig zijn verankerd in de borstel, vallen ze niet zomaar uit en worden ze ook niet uitgetrokken wanneer u vloerroosters of andere ruwe oppervlaktes reinigt. 

Uit onderzoek blijkt dat de levensduur van de Tennant-cilinderborstel beduidend langer is dan die van veel concurrenten. Dit heeft onder meer te maken met de maximum borstelhaarlengte, het lichte gewicht en het gebruik van minder schroeven. Dit alles is mogelijk gemaakt doordat Tennant het productieproces van de borstel nauwlettend en minutieus heeft weten te optimaliseren. 


Het belang van een borstel met perfecte pasvorm 

Voor zowel de schijf- of diskborstels als de cilindrische borstels geldt dat de borstelpatronen vol van volume zijn en een optimale lengte hebben voor elk vloeroppervlak. De borstelstijfheid is bovendien perfect afgesteld, zodat in de kortst mogelijke tijd het maximale resultaat wordt behaald. 

De pasvorm van een borstel is erg belangrijk voor de duurzaamheid van uw reinigingsplan. Met een correcte pasvorm vermindert u de inactiviteit van uw reinigingsmachine en hoeft u minder onderhoudsbeurten te verrichten. Ook bent u minder tijd kwijt aan uw reinigingsplan. Een goede pasvorm zorgt er namelijk voor dat u elk deel van het vloeroppervlak in één volledig kunt reinigen tijdens uw route. U hoeft daardoor niet steeds hetzelfde oppervlak opnieuw te doen. 

De borstels van onze Tennant-machines zijn uitgebreid getest voor ze in gebruik worden genomen. Tijdens deze tests wordt gelet op neerwaartse druk, borstelsnelheid, watertoevoer en toepasbaarheid per schrobzuigmachine. 

Welke schrobzuigmachine past bij uw reinigingsplan? 

Of u nu over een winkel, een parkeergarage, een sportschool, een campus, een distributiecentrum of een op- of overslagbedrijf beschikt: wij kunnen u een schrobzuigmachine leveren die bij uw reinigingsvraagstuk past. 

Schrobzuigmachines voor grote vloeroppervlaktes 

Heeft u een omvangrijke ruimte waarvan de vloeren gereinigd moeten worden? Dan kunt u het beste kiezen voor de eerder genoemde opzit-schrobzuigmachine. Deze is te besturen door op de machine te gaan zitten. Het comfort van deze machines is zeer hoog, alsook de productiviteit. De machines zijn voorzien van een comfortabele stoel en een aangename besturing met pedalen en een stuur. 

Tennant T12 schrobzuigmachine vloer reiniging

Voorbeelden van opzit-schrobzuigmachines

Schrobzuigmachines voor kleine en middelgrote vloeroppervlaktes 

Beschikt u over een kleine of middelgrote ruimte waarvan vloeren gereinigd moeten worden? Dan is een achterloop-schrobzuigmachine de beste keuze. Deze is te besturen door achter de machine te lopen. U kunt er dus niet op zitten en zult meer fysieke arbeid moeten verrichten.  

Wat deze achterloop-schrobmachine ideaal maakt, is dat hij geschikt is voor wat kleinere ruimtes zoals hotellobby’s, schoolgangen, winkelruimtes, showrooms, ziekenhuizen, kantines, kantoren en soortgelijke plekken. 

Tennant T1 vloer reinigen

Voorbeelden van achterloopschrobzuigmachines

 • Tennant CS5 achterloop-schrobzuigmachine (± 976 m²/u)
 • Tennant T1 achterloop-schrobzuigmachine (± 1300 m²/u)
 • Tennant CS16 acherloop-schrobzuigmachine (± 1300 m²/u)
 • Tennant T191 achterloop-schrobzuigmachine (± 1631 m²/u)
 • Tennant T2 achterloop-schrobzuigmachine (± 1720 m²/u)
 • Tennant T291 achterloop-schrobzuigmachine (± 3142 m²/u)
 • Tennant T300 achterloop-schrobzuigmachine (± 2230 m²/u)
 • Tennant T391 achterloop-schrobzuigmachine (± 3142 m²/u)
 • Tennant T500 achterloop-schrobzuigmachine (± 4088 m²/u)
 • Tennant T600 achterloop-schrobzuigmachine (± 4415 m²/u)


 Schrobzuigmachine kopen? Kies voor de voordelen van WALO 

Wilt u een schrobzuigmachine kopen bij WALO? Dan kiest u voor een hygiëne- en reinigingsadviescentrum met tientallen jaren ervaring. Wij staan voor, tijdens én na het kopen van een schrobzuigmachine voor u klaar. Bij WALO bent u altijd voorzien van: 

 • Professioneel advies voor uw reinigingsplan
 • Machine wordt bij u op locatie geleverd
 • Uitleg en training op locatie is mogelijk
 • Wij voorzien desgewenst in periodiek onderhoud
 • Wij staan klaar met technische support
 • Helpdesk bereikbaar van 07:00 - 21:00 uur 

WALO contact

WALO vindt het net als u belangrijk om verantwoord om te gaan met het milieu. Daarom geloven wij niet alleen in schone vloeren en oppervlaktes, maar ook in een schone wereld. Wij dragen hieraan bij door onze machinevloot te vergroenen en te verjongen en door onze klanten actief aan te raden voor een duurzame machine te kiezen. Steeds meer machines in ons assortiment zijn daarom elektrisch en voorzien van duurzame ec-H2O NanoClean-technologie.